ام آر آی یا روش تصویربرداری با تشدید مغناطیس Magnetic Resonance Imaging) MRI) يك روش تصويربرداري با استفاده از امواج مغناطيسي از بافت هاي بدن است. به زبان ساده ام آر آي يك آهنرباي بزرگ است ؛ كه تمام اتم هاي بدن را تبديل به آهنربا كرده و امواج حاصل از آن ها را بصورت يك تصوير ثبت مي كند. اين روش يكي از بي خطرترين انواع تصويربرداري مي باشد. ام آر آي دقيق ترين و بهترين روش تصويربرداري از بافت هاي نرم بدن است. كاربردهاي ام آر آی آنقدر زياد است كه شايد گفتن همه آن ها حوصله شما را سر ببرد.
ام آر آي تغييرات بيماري ها را در مراحل اوليه (قبل از پيشرفت آنها) با دقت بالايي نشان مي دهد. بطور مثال در سكته هاي مغزي به كمك DWI مي توان در ساعات اوليه ، محل دقيق سكته را نشان داد و با درمان مناسب بيمار را نجات داد. ام آر آی در تشخيص اوليه سرطان ، بررسي سير آن و برنامه ريزي براي درمان آن كاربرد زيادي دارد.
فردی که قرار است با این روش مورد تصویربرداری قرار گیرد نباید هیچ شیء فلزی مانند ساعت، انگشتر، مفصل مصنوعی و … داشته باشد و یا شی فلزی در نزدیکی دستگاه MRI قرار گیرد، زیرا میدان مغناطیسی روی این مواد فرومغناطیسی اثر گذاشته و نه تنها باعث تداخل در امر تصویربرداری می شود، بلکه می تواند به خود فرد نیز آسیب برساند؛ به همین دلیل است که دستگاه MRI را در اتاقهای ویژهای قرار میدهند.
هنگام عمل تصویربرداری فرد باید آرام باشد. به این منظور میتوان یک آرامبخش ملایم به او داد. سپس او را روی تخت خوابانده و از او میخواهند که به طور عادی نفس بکشد. بعد از اینکه فرد در دستگاه قرار گرفت، محل مورد تصویربرداری را با نور مشخص میکنند و اسکن کردن شروع میشود.
بدون نیاز به مراجعه فیزیکی از مرکز عارف نوبت دریافت کنید.